Ariasite
عمومي

اركان شركت تعاوني يعني اركاني كه در پيشبرد فعاليت ها و اهداف شركت هاي تعاوني در كنار يكديگر قرار مي گيرند و موجب مي گردد كه شركت تعاوني به نحو مطلوب تصميم گيري ،ثبت برند تجاري  اداره و نظارت گردد كه مطابق ماده 29 قانون بخش تعاوني اقتصاد جمهوري اسلامي اركان شركت هاي تعاوني را به سه مورد تقسيم نموده است :
1. مجمع عمومي
2. هيات مديره
3. بازرس يا بازرسان
مجمع عمومي ( ركن تصميم گيرنده )
ماده 30 قانون بخش تعاوني اقتصاد جمهوري اسلامي مي گويد :
" مجمع عمومي كه بر اساس اين قانون بالاترين مرجع اتخاذ تصميم و نظارت در امور شركت هاي تعاوني مي باشد از اجتماع اعضاي تعاوني يا نمايندگان تام الاختيار آن ها به صورت عادي و فوق العاده تشكيل مي شود و هر عضو بدون در نظر گرفتن ميزان سهم فقط داراي يك راي است . "
مجمع عمومي به صورت مجمع عمومي عادي و مجمع عمومي فوق العاده تشكيل مي شود.
_ مجمع عمومي عادي
مجمع عمومي عادي عبارت است از اجتماع اعضاي تعاوني يا نمايندگان تام الاختيار آن ها كه براي تصميمات جاري سالانه شركت در محل معين گرد هم مي آيند.
_ مجمع عمومي فوق العاده
مجمع عمومي فوق العاده عبارت است از اجتماع اعضاء تعاوني يا نمايندگان تام الاختيار براي تصميمات فوق العاده شركت از جمله تغيير در مواد اساسنامه يا عزل و نصب و قبول استيفا هيئت مديره و يا انحلال و ادغام كه در محل معين گرد هم آمدند.
وظايف مجمع عمومي عادي :
ماده 34 قانون بخش تعاوني اقتصاد جمهوري اسلامي وظايف و اختيارات مجمع عمومي عادي را به شرح ذيل مقرر كرده است :
1. انتخاب هيات مديره و بازرس يا بازرسان
2. رسيدگي و اتخاذ تصميم درباره ترازنامه و حساب سود و زيان و ساير گزارش هاي مالي هيات مديره پس از قرائت گزارش بازرس يا بازرسان
3. تعيين خط مشي و ساير عمليات مالي به پيشنهاد هيات مديره
4. اتخاذ تصميم نسبت به ذخاير و پرداخت سود و مازاد درآمد و تقسيم آن طبق اساسنامه
5. اتخاذ تصميم نسبت به افزايش و يا كاهش سرمايه در حدود قوانين و مقررات
6. تصويب مقررات و دستورالعمل هاي داخلي تعاوني
7. ساير وظايفي كه قوانين و مقررات بر عهده مجمع عمومي قرار مي دهد.
8. تعيين روزنامه كثيرالانتشار براي درج آگهي هاي ثبت شركت .
9. اتخاذ تصميم در مورد عضويت شركت تعاوني در شركت ها و اتحاديه ها و اتاق هاي تعاون و ميزان سهام و يا حق عضويت سالانه پرداختي براساس موازين مقرر در اين قانون .
نكته : مجمع عمومي فوق العاده بنا به تقاضاي كتبي حداقل يك سوم اعضاء تعاوني و يا اكثريت مطلق اعضاء هيات مديره و يا بازرسس يا بازرسان با حضور حداقل دوسوم اعضاء كل مجمع تشكيل مي شود. در صورتي كه بار اول با دوسوم اعضاء تشكيل نشود، بار دوم با نصف به علاوه يك رسميت خواهد داشت و در نوبت سوم با هر تعداد شركت كننده رسميت خواهد يافت.
هيات مديره ( ركن اداره كننده )
اداره امور تعاوني طبق اساسنامه بر عهده هيات مديره اي مركب از حداقل سه نفر و حداكثر هفت نفر عضو اصلي و تا يك سوم اعضاء اصلي علي البدل مي باشند كه از بين اعضاء براي مدت سه سال و با راي مخفي انتخاب مي گردند. اخذ راي براي انتخاب اعضا اصلي در يك نوبت به عمل مي آيد. حائزين اكثريت بعد از اعضاء اصلي به ترتيب اعضاء علي البدل شناخته مي شوند و انتخاب مجدد هر يك از اعضاء اصلي و علي البدل هيات مديره حداكثر براي دو نوبت متوالي بلامانع است .
ناگفته نماند انتخاب اعضاء اصلي و علي البدل هيات مديره با اكثريت نسبي مجمع عمومي مي باشد.
پس از انتخاب اعضاء هيات مديره در اولين جلسه از ميان خود يك نفر را به عنوان رئيس هيات مديره ، يك نفر را به عنوان نايب رئيس و يك يا دو نفر را به عنوان منشي انتخاب مي كند.
اما در صورت استعفاء ، فوت ، ممنوعيت قانوني و يا غيبت غيرموجه مكرر ( به نحوي كه در اساسنامه تعيين مي شود ) اعضاء هيات مديره ، يكي از اعضاء علي البدل به ترتيب آراء بيشتر براي بقيه مدت مقرر به جانشيني وي در جلسات هيات مديره شركت مي نمايد.
وظايف و اختيارات هيات مديره :
مطابق ماده 37 قانون بخش تعاوني اقتصاد جمهوري اسلامي وظايف و اختيارات هيات مديره به شرح ذيل مي باشد :
1. دعوت مجمع عمومي ( عادي – فوق العاده )
2. اجراي اساسنامه و تصميمات مجمع عمومي و ساير مقررات مربوط
3. نصب و عزل و قبول استعفاي مدير عامل و نظارت بر عمليات وي و پيشنهاد ميزان حقوق مدير عامل به مجمع عمومي
4. قبول درخواست عضويت و اخذ تصميم نسبت به انتقال سهم اعضاء به يكديگر و دريافت استعفاي هر يك از اعضاء هيات مديره
5. نظارت بر مخارج جاري تعاوني و رسيدگي به حساب ها و ارائه به بازرس يا بازرسان و تسليم به موقع گزارش مالي و ترازنامه تعاوني به مجمع عمومي
6. تهيه و تنظيم طرح ها و برنامه ها و بودجه و ساير پيشنهادات و ارائه آن به مجمع عمومي جهت اتخاذ تصميم
7. تعيين نماينده از بين اعضاي تعاوني براي حضور در جلسات مجامع عمومي شركت ها و اتحاديه هايي كه تعاوني در آن ها مشاركت دارد.
8. تهيه و تنظيم دستورالعمل هاي داخلي تعاوني و اقديم آن به مجمع عمومي براي تصويب
9. تعيين نماينده يا وكيل در دادگاهها و مراجع قانوني و ساير سازمان ها يا حق توكيل
10. تعيين و معرفي صاحبان امضاي مجاز ( يك يا دو نفر از اعضاء هيات مديره به اتفاق مدير عامل ) براي قراردادها و اسناد تعهد آور تعاوني
نكته : هيات مديره مكاف است بلافاصله بعد از انتخاب جهت مديريت عمليات تعاوني و اجراي تصميمات مجمع عمومي و هيات مديره فرد واجد شرايطي را از بين اعضاي تعاوني و يا از خارج تعاوني براي مدت دو سال به عنوان مدير عامل آن تعاوني انتخاب كند كه زير نظر هيات مديره انجام وظيفه نمايد. وظايف و اختيارات و حقوق و مزاياي مدير عامل طبق آيين نامه اي خواهد بود كه بنا به پيشنهاد هيات مديره به تصويب مجمع عمومي خواهد بود.
بازرس يا بازرسان ( ركن نظارت كننده )
شركت هاي ثبت شده روش هاي مختلفي را براي نظارت بر عملكرد مالي و غيرمالي مديران شركت پيش بيني كرده اند. برخي از شركت ها مانند شركت هاي شخص روش هاي ساده تري دارد. برخي از شركت ها كه به صورت مختلط و تركيبي است از سيستم هيات نظار استفاده نموده است و همچنين شركت با مسئوليت محدود چنانچه تعداد شركاء بيش از دوازده نفر باشد هيئت نظار را پذيرفته است اما شركت هاي سرمايه يا كميتي كه معمولاَ اعضاء يكديگر را نمي شناسند و تعداد زيادي سهامدار يا عضو دارد از سيستم بازرسي كه توسط مجمع عمومي انتخاب مي گردد اين نظارت را انجام مي دهد.
وظايف بازرس يا بازرسان تعاوني :

https://danasabt.ir/%d9%be%d9%84%d9%85%d9%be-%d8%af%d9%81%d8%a7%d8%aa%d8%b1/


وظايف بازرس يا بازرسان شركت هاي تعاوني به شرح ذيل مي باشد :
1. نظارت مستمر بر انطباق نحوه اداره امور تعاوني و عمليات و معاملات انجام شده با اساسنامه و قوانين و مقررات و دستورالعمل هاي مربوطه
2. رسيدگي به حساب ها ، دفاتر ، اسناد ، صورت هاي مالي از قبيل ترازنامه و حساب هاي عملكرد و سود و زيان ، بودجه پيشنهادي و گزارشات هيات مديره به مجمع عمومي
3. رسيدگي به شكايات اعضاء و ارائه گزارش به مجمع عمومي و مراجع ذي ربط
4. تذكر كتبي تخلفات موجود در نحوه اداره امور تعاوني به هيات مديره و مدير عامل و تقاضاي رفع نقص
5. نظارت بر انجام حسابرسي و رسيدگي به گزارش هاي حسابرسي و گزارش نتيجه رسيدگي به مجمع عمومي شركت و مراجع ذيربط


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ آذر ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۱۶:۲۹ ] [ NOORA ] [ نظرات (0) ]

حمايت ناشي از تقاضاي ثبت علامت تجاري
به مجرد تسليم اظهارنامه ثبت علامت به اداره مالكيت صنعتي علامت مورد تقاضاي ثبت پس از ورود در دفتر ثبت اظهارنامه هاي واصله از حمايت قانوني برخوردار مي گردد ثبت تغييرات شركت  زيرا تقاضاي ثبت ،آثار و تبعات حقوقي را به دنبال دارد كه در قانون ثبت اختراعات، طرح هاي صنعتي و علائم تجاري مصوب 1386 قانونگذار در بند د ماده 40 زمان حمايت از يك علامت تجاري ثبت شده را تاريخ تسليم اظهارنامه قرار داده است و مدت اعتبار آن را ده سال تعيين كرده است و به موجب ماده 37 آيين نامه اجرايي قانون مذكور مدت سي روز بعد از انتشار آگهي تقاضاي ثبت علامت تجاري، شعبه ثبت علائم تجاري و اختراعات مكلف است در صورت عدم اعتراض علامت را به ثبت برساند.
حمايت ناشي از ثبت علامت تجاري
يك علامت ثبت شده حق مالكيتي است كه از طريق ثبت علامت قانون تحصيل مي شود و مالك علامت تجاري ثبت شده از حقوق و اجازه طرح دعوي براي تامين خسارات برخوردار است در حقيقت ثبت علامت تجاري به صاحب علامت حق استعمال انحصاري را اعطاء مي نمايد و صاحب علامت تجاري ثبت شده مي تواند در زمان جعل ثبت علامت خود چنانچه شخص ديگري از همان علامت يا مشابه به كالا يا خدمات او استفاده كرده باشند تعقيب قانوني را درخواست نمايد و اين امر مستلزم آن است كه علامتي را كه صاحب بعلامت در رابطه با كالا و خدماتش ثبت كرده همان علامت استفاده شده توسط شخص ديگري باشد كه احتمالاَ باعث شده كه عموم و ساير اشخاص كالاها و خدمات عرضه شده را به نام وي بشناسند.
در حقوق ايران در ماده 31 قانون ثبت اختراعات، طرح هاي صنعتي و علائم تجاري مصوب 1386 چنين آمده است " حق استفاده انحصاري از يك علامت به كسي اختصاص دارد كه آن علامت را طبق مقررات اين قانون به ثبت رسانده باشد" البته ذكر اين ماده مانع از اين نيست كه حمايت به تقاضاي ثبت علامت تجاري تسري نيابد بلكه از مفهوم و منطوق مقررات داخلي چنين استنباط مي گردد كه از تاريخ تسليم تقاضاي ثبت، مبدا حمايت از يك علامت تجاري آغاز كه بند د ماده 40 قانون مذكور حمايت علامت ثبت شده را از تاريخ تسليم اظهارنامه ملحوظ نظر قرار داده است.
حمايت از علامت تجاري به دارندگان علائم تجاري در استفاده از آن در جهت توسعه محصولات خود از لحاظ كمي و كيفي كمك شاياني مي كند و از منظر ديگر براي مصرف كننده امكان انتخاب از ميان چندين گزينه را تسهيل مي نمايد. لذا حق استعمال و استفاده انحصاري و استفاده انحصاري براي كسي شناخته مي شود كه مطابق مقررات قانون علامت خود را به ثبت رسانده باشد كه در بند د ماده 40 مدت اعتبار و حمايت از آن را 10 سال قرار داده است و در صورت تجديد علامت توسط صاحب آن حق استعمال انحصاري براي ده سال ديگر تضمين مي گردد كه در قانون ايران اين تجديد علامت محتاج به آگهي مجدد نيست.
لذا مالك علامت تجاري ثبت شده بر اساس حق استعمال انحصاري كه به دست مي آورد مي تواند :
1- خواستار منع استعمال علامت تجاري يكسان يا مشابه با علامت خود كه از سوي شخص ديگر و بدون اجازه او صورت مي گيرد، شود. تقاضاي منع استعمال در دادگاه قابل ارائه است.
2- خواستار رد اظهارنامه ثبت علامت تجاري يكسان يا مشابه خود كه از سوي شخص ديگري در اداره مالكيت صنعتي ارائه شده است بشود.
3- خواستار رابطال ثبت علامت تجاري يكسان يا مشابه با علامت تجاري خود توسط ديگران شود.

https://danasabt.ir/%d8%aa%d8%ba%db%8c%db%8c%d8%b1-%d8%a2%d8%af%d8%b1%d8%b3-%d8%b4%d8%b1%da%a9%d8%aa/


حق استعمال انحصاري در تمامي نقاط كشور ايران قابل استناد است و در واقع اصل صلاحبت سرزميني حاكم بوده و محدود به مكان خاصي نمي باشد لذا هر كس در هر نقطه از ايران علامت تجاري يكسان يا مشابه با علامت ثبت شده را به كار ببرد مالك علامت تجاري ثبت شده مي تواند منع استعمال آن را تقاضا نمايد. بند 1 ماده 16 موافقت نامه تريپس از حق مذكور با عنوان " حق انحصاري منع استعمال " نام برده است و اين حق را براي مالك علامت تجاري ثبت شده به رسميت شناخته است حق استعمال انحصاري ناشي از ثبت نيز، بر اساس ثبت بين المللي واحد ( موافقت نامه و پروتكل مادريد ) يا بر اساس ثبت مستقل در هر يك از كشورهاي عضو قرارداد پاريس ممكن است در محدوده جغرافيايي كشورهاي مختلف مورد حمايت قرار گيرد كشور ايران نيز به دليل عضويت در موافقتنامه و پروتكل مادريد امكان بهره برداري از مزاياي ثبت بين المللي را دارد.
حق استعمال انحصاري از علامت ثبت شده نه تنها استعمال از علامت را در انحصار مالك آن قرار داده و اجازه استعمال آن را به ديگران نمي دهد بلكه اجازه استعمال علائم مشابه يا علامت ثبت شده را نيز به ديگران نمي دهد مشروط بر اينكه مشابهت بين دو علامت به اندازه اي باشد كه باعث گمراهي مصرف كنندگان عادي شود. منظور از اين گمراهي، اشتباه در خصوص تشخيص و تمييز مبدا و منشا كيفيت كالاها يا خدمات مي باشد البته بايد توجه داشت كه چنانچه علائم يكسان يا مشابه با علامت ثبت شده در خصوص كالاهاي مشابه به كار رود معمولاَ استناد به حق استعمال انحصاري ممكن نمي باشد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ آذر ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۱۵:۰۶ ] [ NOORA ] [ نظرات (0) ]

براكت ارتودنسي چيست؟

در درمان ارتودنسي، يكي از ابزار‌هاي بسيار مهم، براكت ارتودنسي است كه به اصلاح ناهنجاري‌هاي دهان و دندان مي‌پردازند. متخصص ايمپلنت در رشت براكت‌ها در واقع همان تجهيزات نگين مانندي هستند كه روي هر دندان نصب مي‌شوند. به طور معمول شيارهايي روي آنها وجود دارند تا بتوان سيم‌هاي ارتودنسي را به براكت‌ها متصل كرد. در واقع براكت‌ها عامل انتقال نيروي سيم ارتودنسي به دندان محسوب مي‌شوند

مكانيسم اثر براكت ارتودنسي

دندان‌هاي هر فرد در صورتي كه به مرور زمان تحت تاثير يك نيروي ثابت قرار بگيرند، از آن تبعيت خواهند كرد. از همين موضوع براي درمان ناهنجاري‌هاي فك و دندان‌ها كمك گرفته شده است. براكت‌هاي ارتودنسي روي دندان‌ها نصب شده و سيم ارتودنسي به آنها متصل مي‌شود. ارتودنتيست نيز با توجه به شرايط دندان‌ها، نيروي وارد شده را تنظيم مي‌كند. اين نيرو از طريق سيم ارتودنسي به براكت‌ها و از آنها به دندان‌ها منتقل مي‌شود. با اين كار و در طول مدت نسبتا طولاني، دندان‌ها به موقعيت صحيح هدايت مي‌شوند

هزينه براكت ارتودنسي چقدر است؟

قيمت براكت ارتودنسي به عوامل متعددي بستگي دارد، اما مهمترين آنها، نوع براكت مورد نظر است. مقرون به صرفه‌ترين نوع براكت، براكت‌هاي فلزي هستند. به عنوان مثال، براكت لينگوال به دليل نصب دشوارتر، هزينه بالايي دارد.
به طور كلي براي آگاهي بيشتر از هزينه براكت‌هاي ارتودنسي، بايد با كلينيك دندانپزشكي خود تماس گرفته و سوالتان را از آنها بپرسيد.

انواع براكت ارتودنسي

براكت‌ها بر اساس ماده سازنده خود، روش اتصال و همچنين قرار گرفتن آنها روي دندان‌ها، انواع مختلفي دارند كه در زير به بررسي آنها مي‌پردازيم:

  1. براكت فلزي

     

    در بين تمامي براكت‌هاي ارتودنسي، براكت فلزي بسيار پر كاربرد است. اين نوع براكت‌ها با داشتن مقاومت بسيار بالا، احتمال سايش پذيري بسيار اندكي دارند. جنس اين نوع براكت‌ها از تيتانيوم، طلا، استيل ضد زنگ، كروم و يا كبالت است. دندانپزشك متخصص اين نوع براكت‌ها را با كمك چسب مخصوصي به صورت محكم روي دندان‌ها مي‌چسباند.

    مزاياي براكت فلزي

    براكت فلزي داراي مزاياي بسياري است كه در زير به آنها اشاره شده است:

    • مقاومت و استحكام خوبي از خود نشان مي‌دهند.
    • هزينه بسيار مناسبي داشته و مقرون به صرفه هستند.

    معايب براكت فلزي

    براكت‌هاي فلزي در واقع تنها يك عيب دارند كه عبارت است از:

    • براكت فلزي بسيار مشخص است و در حين درمان تاثير زيادي بر چهره مي‌گذارد.
  2. براكت سراميكي

     

    اين نوع براكت ساخته شده از آلومينا پلي كريستالي بوده و مقاومت و پايداري موثري در برابر فشار دارد. البته همانند براكت فلزي در برابر شكستگي مقاوم نيست.

    مزاياي براكت سراميكي

    در زير به مزاياي براكت سراميكي اشاره شده است:

    • اين نوع براكت در ظاهر همانند براكت فلزي نمايان نيست.
    • براي افرادي كه به آلياژهاي فلزي آلرژي دارند، گزينه مناسبي است.

    معايب براكت سراميكي

    با وجود مزاياي بسيار، براكت سراميكي مي‌تواند معايبي به همراه داشته باشد كه در زير به آنها اشاره شده است:

    • در مقايسه با براكت فلزي هزينه بالاتري دارد.
    • اين نوع براكت‌ها به مراقبت بيشتري نياز دارند. زيرا توسط نوشيدني‌هاي رنگي تغيير رنگ مي‌دهند و يا لكه دار مي‌شوند.
  3. براكت لينگوال

    براكت لينگوالي جنس فلزي دارد، اما بر سطح پشتي دندان‌ها قرار مي‌گيرد. اين نوع براكت كاربرد كمتري نسبت به براكت فلزي دارد، اما عملكرد اين دو با يكديگر يكسان است.

    مزاياي براكت لينگوال

    در واقع اين نوع براكت يك مزيت دارد كه عبارت است از:

    • براكت لينگوال به دليل اينكه در سطح پشتي دندان‌ها قرار مي‌گيرد، در ظاهر مشخص نخواهد شد.

    معايب براكت لينگوال

    اين نوع براكت معايب بسياري دارد كه در زير آنها را بررسي مي‌كنيم:

    • تميز كردن اين نوع براكت بسيار دشوار است.
    • هزينه آن نسبت به براكت فلزي بسيار بالاتر است.
    • به دليل اينكه اين براكت بيشتر در تماس با زبان است، آزردگي بيشتري براي بيمار ايجاد مي‌كند.
    • اين نوع براكت‌ها تا حدودي روي گفتار تاثيرگذار هستند .
    • اين براكت‌ها ممكن است داراي طول درمان بيشتري باشند.
    • نصب براكت لينگوال براي دندانپزشك نيز دشوار بوده و به دقت بسيار بالاتري نياز دارد.
  4. براكت ديمون

    براكت ديمون يكي از پيشرفته‌ترين انواع براكت‌ها بوده كه در كنار آن از كش ارتودنسي استفاده نمي‌شود، به همين دليل جلب توجه چنداني نمي‌كند و همچنين تميز كردن آن بسيار راحت‌تر است. براكت‌هاي ديمون با داشتن نوعي سيستم پيشرفته نيازي به اعمال فشار توسط دندانپزشك نداشته و به صورت خود به خود تنظيم مي‌شوند.

    مزاياي براكت ديمون

    اين نوع براكت داراي مزاياي متعددي است كه در زير به آنها اشاره شده است:

    • اين نوع براكت‌ها داراي طول درمان بسيار كمتري نسبت به ديگر براكت‌ها هستند.
    • به دليل داشتن تنظيم خودبه‌خودي، به تعداد ويزيت‌هاي كمتري نياز دارند.
    • با وجود داشتن تكنولوژي پيشرفته، بسيار مقرون‌به‌صرفه هستند.
    • به جهت داشتن اصطكاك كمتر، فرسودگي و سايش براي دندان‌ها ندارند.

    معايب براكت ديمون

    با وجود تمام مزيت‌هايي كه براكت ديمون دارد، مي‌توان معايبي نيز براي آن در نظر گرفت كه عبارت‌اند از:

    • در روز‌هاي ابتدايي درد و ناراحتي ايجاد شده توسط براكت‌هاي ديمون، بيشتر از ساير براكت‌ها بوده، اما بعد از چند روز بر طرف مي‌شود.
    • اين نوع براكت‌ها گران قيمت هستند.
  5. براكت پلاستيكي

    زماني كه بيمار تمايلي به استفاده از براكت‌هاي فلزي نداشته باشد، نوعي براكت پلاستيكي وجود دارد كه با تشخيص دندانپزشك مي‌تواند از آن استفاده نمايد. اين نوع براكت‌ها در ظاهر قابل مشاهده نيستند، اما در برابر نوشيدني‌هاي رنگي و سيگار به راحتي تغيير رنگ مي‌دهند.

تنظيم براكت‌هاي ارتودنسي چگونه انجام مي‌شود؟

براي اين كار دندانپزشك ابتدا براكت‌ها را با چسب مخصوص روي دندان‌ها مي‌چسباند. سپس سيم ارتودنسي را در شيار هر براكت جا مي‌اندازد و به تنظيم نيروي وارد شده مي‌پردازد. در نهايت نيز كش ارتودنسي را براي تثبيت سيم‌ به كار مي‌برد

راهكارهاي كاهش درد ايجاد شده توسط براكت ارتودنسي

درد ناشي از براكت ارتودنسي طبيعي و زود گذر است، اما در صورتي كه احساس مي‌كنيد نمي‌توانيد حتي يك روز درد آن را تحمل كنيد، مي‌توانيد براي كاهش آن اقداماتي انجام دهيد كه عبارت‌اند از:

https://drshamsdentist.com/%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

 

  1. داروهاي مسكن استفاده از داروهاي مسكن با مشورت دندانپزشك به راحتي درد ناشي از تنظيم براكت‌ها را رفع مي‌كند.
  2. كمپرس سرد در صورتي كه احساس كرديد دهان شما ملتهب شده است،‌ كمپرس سرد مي‌تواند به كاهش درد كمك كند.
  3. موم ارتودنسي براي اينكه بتوانيد مانع از زخم شدن بافت‌هاي نرم داخل دهان شويد، مي‌توانيد از موم ارتودنسي استفاده نماييد. موم‌هاي ارتودنسي كاملا بي‌خطر و غير‌سمي بوده و قورت دادن آنها هيچ گونه مشكلي براي فرد ايجاد نمي‌كند. دقت داشته باشيد، خيلي از اوقات، درد بعد از ارتودنسي مربوط به زخم شدن بافت دهان است. با استفاده از موم مي‌توانيد از بروز چنين دردي پيشگيري كنيد.
  4. ماساژ لثه ماساژ دادن لثه به آرامي با كمك انگشتان دست، مي‌تواند تاثير خوبي در كاهش درد داشته باشد.
  5. مصرف غذاهاي نرم به منظور كاهش درد سعي كنيد از مصرف غذاهاي سفت و سخت اجتناب كنيد.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ آذر ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۵۶:۵۱ ] [ NOORA ] [ نظرات (0) ]

ايمپلنت دندان ديجيتال چيست؟

 

در اين روش به منظور بررسي استخوان فك و همچنين موقعيت قرار گرفتن رشته هاي عصبي، از مدل سازي كامپيوتر سه بعدي استفاده مي شود.دندانپزشك زن در رشت  با اين شرايط دندانپزشك متخصص با كمترين شكافي به كاشت ايمپلنت دندان مي پردازد. به دليل شكاف كمتر در اين روش، درد كمتري براي بيمار وجود خواهد داشت. همچنين به دليل قرار گرفتن اطلاعاتي بسيار دقيق در دست دندانپزشك متخصص، كمترين ميزان آسيب در اين نوع روش درماني وجود دارد. در كاشت ايمپلنت ديجيتال براي جلوگيري از آسيب عصب و دندان هاي كناري، يك هدايت كننده بر روي دندان ها نصب مي شود. كه همين راهنما به برش هاي دقيق و كوچكتر دندانپزشك كمك مي كند.

كانديداي مناسب براي كاشت ايمپلنت ديجيتال دندان

با توجه به تمام فوايد و مزايايي كه ايمپلنت دندان ديجيتال دارد، افراد بسيار زيادي مي توانند از اين شيوه درماني استفاده داشته باشند. به طور كلي افراد زير مي توانند كانديداي مناسب براي ايمپلنت ديجيتال دندان باشند:

  1. افراد سيگاري
  2. بيماران ديابتي
  3. افرادي كه نيازمند روكش سريع دندان مي باشند.
  4. افرادي كه به ميزان زيادي از كاشت ايمپلنت دندان ترس دارند.
  5. افرادي كه داراي ارتفاع استخوان ناكافي هستند.

هزينه كاشت ايمپلنت ديجيتال دندان

ايمپلنت ديجيتال دندان مزاياي بسيار زيادي نسبت به ايمپلنت سنتي دارد، به همين دليل هزينه بالاتري نيز خواهد داشت. برند مناسب، جنس و كيفيت روكش در اين روش،‌ اهميت زيادي دارد. به طور كلي براي اطلاعات بيشتر درباره هزينه ايمپلنت ديجيتال بايد با كلينيك دندانپزشكي مورد نطر خود هماهنگ كرده و اطلاعات لازم را از دندانپزشك خود بگيريد. به طور كلي دلايل بالاتر بودن هزينه ايمپلنت ديجيتال عبارتند از:

  1. دستگاه هاي بسيار پيشرفته و به شكل بسيار دقيقي در اين روش به كار رفته اند.
  2. در تهران تنها چند مركز معتبر براي اين نوع روش كاشت ايمپلنت وجود دارد.
  3. ارز دولتي به متريالي كه در اين روش مورد استفاده قرار مي گيرد، تعلق نمي گيرد، زيرا از خارج وارد مي شوند.
  4. براي كاشت ايمپلنت ديجيتال، به مهارت و تخصص بالاتري نياز است،‌ پس حق العمل دندانپزشك در اين روش بالاتر خواهد بود.
  5. تحويل روكش و همچنين پروتز دائم آن، با سرعت بالاتري انجام مي گيرد.

مزاياي كاشت ايمپلنت ديجيتال دندان

 

ايمپلنت ديجيتال دندان مزايا و فوايد بسياري دارد. مي توان گفت در اين روش دندانپزشك متخصص با آرامش بسيار بيشتري به درمان مي پردازد و در نتيجه خطاي كار دندانپزشك به صفر خواهد رسيد. به دليل استفاده از امكانات پيشرفته، نصب ايمپلنت در بهترين جايگاه فك قرار مي گيرد كه در زير به بررسي آن ها مي پردازيم:

  1. زمان كوتاه تريكي از مزيت هاي اصلي اين روش درماني، زمان كوتاه آن مي باشد. كاشت ايمپلنت دندان به روش سنتي شايد به زمان ۱۳۰ دقيقه و يا بيشتر نياز داشته باشد، اما كاشت ايمپلنت ديجيتال شايد كمتر از نيم ساعت به اتمام برسد. در كاشت ايمپلنت دندان به روش ديجيتال، دندان موقت در همان روز آماده مي شود.
  2. درد كمترتقريبا تمام افرادي كه قصد انجام كاشت ايمپلنت دندان را دارند، ترس و نگراني از جراحي و همچنين بيهوشي آن را دارند. در كاشت ايمپلنت ديجيتال برش بسيار جزئي بوده و اصولا نيازي به بخيه زدن وجود ندارد، بنابراين درد كمتري براي بيمار وجود دارد.
  3. ويزيت كمتربراي كاشت ايمپلنت دندان به روش سنتي، وقتي براي هر مرحله صرف خواهد شد كه شايد حتي به ۷ مرحله برسد. اما در ايمپلنت ديجيتال وقت كمتري از بيمار گرفته خواهد شد و حدود ۳ جلسه مراجعه به مطب دندانپزشكي نياز است.
  4. بهبود كوتاه تربا توجه به اينكه اين روش درماني برش جزئي و بدون بخيه دارد، بهبودي بسيار كوتاه تر اتفاق مي افتد.
  5. دقت بيشتربه دليل استفاده از تكنولوژي پيشرفته در اين روش و استفاده از برنامه و طراحي حرفه اي، دقت بسيار بهتر و بيشتري وجود خواهد داشت.

مراحل ايمپلنت ديجيتال دندان

 

در ادامه، مراحل ايمپلنت دندان ديجيتال را براي شما شرح مي دهيم:

  1. مرحله اولدر اين مرحله به كمك اسكنر دهاني كه قابليت گرفتن ۳ هزار عكس را در هر ثانيه دارد، تصويري ديجيتالي تهيه شده كه تمامي آناتومي دندان و بافت لثه را ثبت مي كند.
  2. مرحله دومبراي ضبط دقيق تر آناتومي استخوان و دندان ها، در مرحله ي دوم يك سي تي اسكن پرتو مخروطي انجام مي گيرد. در اين سي تي اسكن، ساختاري سه بعدي از استخوان، سينوس ها و اعصاب به دست مي آيد. در ادامه تصاوير مرحله يك و دو با يكديگر تركيب شده و از دندان ها و استخوان دهان بيمار، مدلي سه بعدي ايجاد مي شود.
  3. مرحله سومدر اين مرحله پس از بررسي هاي كافي، ايمپلنت جاگذاري مي شود. در اين زمان نوع قطر و طول ايمپلنت انتخاب مي شود. پس از اينكه دندانپزشك طرح مورد نظر را تصويب كرد، مرحله بعدي انجام مي گيرد.
  4. مرحله چهارمدر اين مرحله به كمك CAD-CAM يك نمونه كار به صورت قالب پلاستيكي ايجاد مي شود. اين مرحله براي قرار دادن ايمپلنت نهايي بسيار كمك دهنده مي باشد. نمونه كار تهيه شده در دهان بيمار قرار داده مي شود تا بدون برش ايمپلنت درون جايگاه مورد نطر قرار بگيرد.
  5. مرحله پنجمدر اين مرحله به منظور به دست آوردن شكل لثه و موقعيت كاشت، مجددا از اسكنر داخل دهاني استفاده مي شود كه براي ثبت دقيق جايگاه ايمپلنت دندان، از نوعي پست مخصوص كمك گرفته مي شود. در ادامه اباتمنتي كه به شكل سفارشي ساخته شده، براي بهبود شكل ظاهري مورد استفاده قرار مي گيرد..
  6. مرحله ششمدر مرحله آخر و در روز جراحي و بلافاصله بعد از قرار دادن ايمپلنت، روكش موقت كه داراي ظاهري طبيعي مي باشد، براي بيمار نصب خواهد شد. در واقع در روش ايمپلنت ديجيتال بيمار حتي يك روز هم بدون دندان نمي ماند.

تفاوت ايمپلنت ديجيتال با ايمپلنت سنتي

به طور معمول بيماران با در نظر گرفتن هزينه ايملپنت سنتي و ديجيتال، كاشت ايمپلنت به روش سنتي را انتخاب مي كنند. اما با وجود گران تر بودن ايمپلنت ديجيتال، بايد گفت كه اين روش مدرن با استفاده از تكنولوژي هاي پيشرفته، مزيت هاي بسيار بي نظيري دارد. ايمپلنت ديجيتال استاندارد هاي بسيار ظريفي را در نظر مي گيرد كه به همين دليل بسيار طبيعي بوده و داراي راحتي بسيار بيشتري مي باشد. به طور كلي تفاوت هاي ايمپلنت سنتي با ديجيتال را در زير بررسي مي كنيم:

https://drshamsdentist.com/%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

 

  1. ايمپلنت ديجيتال تنها در جلسه انجام مي شود، اما براي كاشت ايمپلنت دندان به روش سنتي جلسات بيشتري مورد نياز است.
  2. ايمپلنت ديجيتال ظرف كمتر از نيم ساعت انجام شده در حالي كه ايمپلنت سنتي به ۱۳۰ دقيقه و يا بيشتر نياز دارد.
  3. ايمپلنت ديجيتال راحتي بسيار بيشتري براي بيمار داشته و دوره نقاهت بسيار كمتري نسبت به ايمپلنت سنتي دارد.
  4. در ايمپلنت ديجيتال بيمار درد بسيار كمتري نسبت به ايمپلنت سنتي خواهد داشت.
  5. به دليل استفاده از سيستم و تكنولوژي پيشرفته در ايمپلنت ديجيتال، جوش خوردن ايمپلنت با استخوان فك بسيار بهتر بوده و در واقع جويدن غذا و صحبت كردن بسيار براي بيمار راحت تر خواهد بود.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ آذر ۱۴۰۲ ] [ ۰۲:۴۳:۳۸ ] [ NOORA ] [ نظرات (0) ]

آزمايشگاه‌هاي شيمي از جمله نقاط حياتي در صنايع مختلف مانند صنايع غذايي، دارويي، نفت و پتروشيمي، و همچنين مراكز دانشگاهي و پژوهشي به شمار مي‌آيند.خريد كوره ازمايشگاهي  ايجاد يك آزمايشگاه، اولين قدم مهم در اين مسير است، اما براي تضمين كارايي و اثربخشي اين مراكز، تجهيز آن‌ها با وسايل آزمايشگاهي مناسب و كارآمد امري اساسي است. 
در اين مقاله، ما به معرفي اصولي‌ترين تجهيزات آزمايشگاه شيمي خواهيم پرداخت كه به اين مراكز كمك مي‌كنند تا به خوبي به نيازهاي خود پاسخ دهند و تحقيقات و آزمايشات خود را با دقت و دلسوزي انجام دهند. هر آزمايشگاه بايد با توجه به ماهيت و نيازهاي خاص خود، تجهيزات مناسب و به روز را تهيه و استفاده كند تا بتواند در مسير توليد، كيفيت‌سنجي، و تحقيقات خود به بهترين شكل پيشرفت كند. 

راه اندازي آزمايشگاه شيمي 

آزمايشگاه‌هاي شيمي با اهداف متنوع مانند سنتز انواع مواد شيميايي و پليمري، آناليز و تحقيقات در حوزه‌هاي گوناگون تجهيز مي‌شوند. در همه اين آزمايشگاه‌ها، وجود گروهي از تجهيزات اساسي براي انجام واكنش‌هاي شيميايي و انجام آناليز‌هاي مرتبط ضروري است. اما هر آزمايشگاه، با توجه به هدف اصلي كه پيگيري مي‌كند، نياز به تجهيزات آزمايشگاهي خاص خود دارد. به عنوان مثال، حتي در دو آزمايشگاه مختلف كنترل كيفيت مواد غذايي و آب و فاضلاب، تجهيزات مشتركي وجود دارد، اما هر كدام از آن‌ها نياز به دستگاه‌هاي اختصاصي و ويژه براي اهداف خود دارند.

در ادامه، به بررسي اصولي‌ترين وسايل و تجهيزات آزمايشگاه شيمي، مورد نياز اشاره خواهيم كرد. جهت تهيه هر يك از اين تجهيزات و دستگاه‌ها، شما مي‌توانيد با كارشناسان شركت آركاراد تجارت تماس بگيريد تا در انتخاب و تأمين تجهيزات مناسب براي آزمايشگاه خود به شما كمك كنند. تجهيزات آزمايشگاهي در انجام تحقيقات و كنترل كيفيت مواد ضروري هستند و انتخاب و استفاده از آن‌ها با دقت و دانش، مي‌تواند به بهبود عملكرد آزمايشگاه شما كمك كند.

تجهيزات آزمايشگاه شيمي: هود شيميايي

هود شيميايي يك تجهيزات بسيار حياتي در آزمايشگاه‌هاي شيمي و آزمايشگاه‌هاي علوم مرتبط با شيمي است. هدف اصلي اين تجهيزات حفظ سلامت پرسنل آزمايشگاه و جلوگيري از تماس مستقيم با مواد شيميايي خطرناك و سمي است. در ادامه، به توضيحاتي در مورد هود شيميايي و اهميت آن خواهيم پرداخت.

•    معرفي هود شيميايي
   - هود شيميايي يك دستگاه است كه معمولاً در بالاي ميز كار آزمايشگاه نصب مي‌شود.
   - هود داراي يك پنل شيشه‌اي شفاف در قسمت جلويي است كه به پرسنل امكان مشاهده و انجام عمليات شيميايي را از داخل هود فراهم مي‌كند.

•    عملكرد هود شيميايي
   - هدف اصلي هود شيميايي، جلوگيري از تنفس دود، بخارات و گازهاي سمي و آلاينده توليد شده در طول آزمايش‌هاي شيميايي است.
هود شيميايي مواد آلاينده و بخارات سمي را توسط فن به خارج از ساختمان هدايت ميكند و يا ممكن است فيلتره شود و مجدداً به داخل اطاق برگشت داده شود.


•    اهميت هود شيميايي
   - حفظ سلامت پرسنل: مواد شيميايي ممكن است خطرناك و سمي باشند و تماس مستقيم با آن‌ها مي‌تواند به پرسنل آزمايشگاه آسيب جدي وارد كند. هود شيمي جلوگيري از تماس مستقيم با اين مواد را فراهم مي‌كند.
   - حفظ ايمني و تميزي محيط: با تخليه مواد آلاينده به خارج از آزمايشگاه، هود شيمي به حفظ تميزي و ايمني محيط كار كمك مي‌كند.
   - پيشگيري از تلفات مالي: تجهيزات و دستگاه‌هاي آزمايشگاهي گران‌قيمت هستند. هود شيمي با كاهش تماس مواد شيميايي با اين تجهيزات، از تلفات مالي جلوگيري مي‌كند.

نكات ايمني در استفاده از تجهيزات آزمايشگاه شيمي: هود شيميايي
   - هنگام كار با هود شيميايي، پرسنل آزمايشگاه بايد اصول ايمني مرتبط را رعايت كنند. اين شامل استفاده از ماسك، عينك محافظ، و لباس مخصوص آزمايشگاه مي‌شود.
   - هود شيمي بايد به طور دوره‌اي تعمير و نگهداري شود تا عملكرد بهينه خود را حفظ كند.

به طور خلاصه، هود شيميايي يك تجهيزات اساسي در آزمايشگاه‌هاي شيمي است كه نقش بسيار مهمي در حفظ سلامت پرسنل، حفظ ايمني محيط، و پيشگيري از تلفات مالي دارد. اين تجهيزات بايد با دقت نصب و نگهداري شوند و پرسنل آزمايشگاه بايد اصول ايمني را رعايت كرده و تجهيزات محافظ را استفاده كنند.
 

تجهيزات آزمايشگاه شيمي : چشم شوي اضطراري

جهت حفظ ايمني كاربران در آزمايشگاه‌هاي شيمي، نصب دوش و چشم‌شوي اضطراري در مكان‌هاي مناسب از اهميت بسياري برخوردار است. اين تجهيزات در انواع مختلفي از جمله روميزي، سقفي و ديواري قابل تهيه مي‌باشند. اين تدابير ايمني جهت تسهيل در مواجهه با حوادث ناگوار مانند پراكندگي مواد شيميايي يا تماس مستقيم آلاينده‌ها با چشم و پوست بسيار حياتي هستند.


تجهيزات آزمايشگاه شيمي: ترازوي آزمايشگاهي

اندازه گيري وزن مواد شيميايي در آزمايشگاه امري بسيار حياتي است و تنها با استفاده از ترازوهاي آزمايشگاهي مناسب امكان‌پذير است. در همه واكنش‌هاي شيميايي، از حداقل دو جزء واكنشي استفاده مي‌شود و بنابراين افزودن اجزاء جامد با دقت بسيار بالا به واكنش‌ها ضروري است. ترازوي آزمايشگاهي با دقت و قابليت اندازه‌گيري وزنها به شكل دقيق، يكي از تجهيزات اصلي و ضروري در هر آزمايشگاه شيمي مي‌باشد.

تجهيزات آزمايشگاه شيمي: ميكروپيپت

براي اندازه‌گيري مقادير كمي از مايعات كه حجم آن‌ها بر اساس ميكروليتر، ميلي‌ليتر و يا ليتر است، استفاده از ترازو آزمايشگاهي مناسب ممكن نيست. در اين موارد، ميكروپيپت‌ها به عنوان تجهيزاتي دقيق و حياتي معرفي مي‌شوند. اين وسايل طراحي شده‌اند تا بتوانند حجم‌هاي كوچك مايعات را با دقت بالا اندازه‌گيري كنند. 
ميكروپيپت‌ها با دو دسته‌بندي اصلي به مقادير 10 تا 100 ميكروليتر و 100 تا 1000 ميكروليتر مواجه مي‌شوند و در آزمايشگاه‌ها به طور گسترده استفاده مي‌شوند.


تجهيزات آزمايشگاه شيمي: آون آزمايشگاهي

آون در وسايل آزمايشگاهي نقش‌هاي متعددي دارد و از آن براي اهداف مختلفي استفاده مي‌شود. از جمله كاربردهاي آون در آزمايشگاه‌هاي شيمي مي‌توان به خشك كردن شيشه‌آلات و ابزارهاي آزمايشگاهي، تبخير حلال‌ها، خشك كردن ظروف مورد نياز براي واكنش‌ها و نمونه‌ها، و همچنين ضدعفوني كردن اشياء اشاره كرد. آون‌هاي آزمايشگاهي با اندازه‌ها و قابليت‌هاي مختلف در اختيار كاربران قرار دارند و براساس نيازهاي خاص آزمايشگاه مورد استفاده قرار مي‌گيرند.

 

 

تجهيزات آزمايشگاه شيمي : هيتر استيرر

هيتر استيرر يا همان هيتر مگنت در آزمايشگاه‌هاي شيمي ابزاري حياتي است كه مي تواند هم‌زمان با همزدن مخلوط آن را تا دماي مورد نظر گرم نمايد. و به تسريع انجام واكنش‌هاي شيميايي كه به حرارت و هم زدن يكنواخت نياز دارند، كمك كند.

تجهيزات آزمايشگاه شيمي : سانتريفيوژ

سانتريفيوژ، يكي از تجهيزات حياتي در آزمايشگاه شيمي است كه براي جداسازي و تفكيك اجزاي مختلف يك نمونه بر اساس ويژگي‌هاي مولكولي مانند چگالي و وزن مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين دستگاه‌ها در انواع مختلفي از جمله داراي يخچال و بدون يخچال، با دور بالا و دور پايين و غيره، توليد مي‌شوند.
 سانتريفيوژها ابزاري بسيار مهم در تحقيقات و آزمايش‌هاي شيميايي هستند كه امكان تفكيك مواد و جداسازي اجزاء مورد نظر را فراهم مي‌كنند.

تجهيزات آزمايشگاه شيمي : شيكر

شيكر ارلن و لوله، دو ابزار مهم در وسايل آزمايشگاه شيمي هستند. از شيكر آزمايشگاهي براي مخلوط كردن مايعات به صورت يكنواخت استفاده مي‌شود، و بعضاً اين شيكرها داراي تنظيم دمايي نيز مي‌باشند. شيكر لوله نيز براي تركيب نمودن نمونه ها و محلول هاي آزمايشگاهي در حجم هاي پايين استفاده مي شود. تركيب مواد كم حجم در زمان كاربرد اين وسيله در داخل فالكون و لوله هاي آزمايشگاهي انجام مي شود.
. اين تجهيزات در آزمايشگاه شيمي جهت انجام تجربيات و تحقيقات بسيار مفيد و ضرور هستند.

تجهيزات آزمايشگاه شيمي : حمام التراسونيك

حمام التراسونيك با استفاده از امواج فراصوتي انرژي بالايي در آب ايجاد مي‌كند، كه مي‌تواند براي تأمين انرژي لازم براي واكنش‌هاي شيميايي مورد استفاده قرار گيرد. همچنين، براي تميز كردن ابزارها و وسايلي كه به راحتي از آلودگي‌ها پاك نمي‌شوند، استفاده مي‌شود.

تجهيزات آزمايشگاه شيمي : دستگاه توليد آب مقطر

دستگاه توليد آب مقطر در آزمايشگاه شيمي براي تهيه آب مقطر يا ديونيزه براي تمامي واكنش‌ها و فرآوري‌هاي شيميايي كه نياز به حلال آب دارند، حياتي است.

https://hakimazma.com/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%a2%d8%b2%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%b4%db%8c%d9%85%db%8c%d8%a7%db%8c%db%8c/

 

بررسي شيشه آلات آزمايشگاهي به عنوان تجهيزات آزمايشگاه شيمي

شيشه‌آلات و ابزار آزمايشگاهي بخش اساسي و ضروري در هر آزمايشگاه شيمي مي‌باشند. انواع مختلفي از شيشه‌آلات و ابزارها براي انجام واكنش‌هاي شيميايي و آزمايش‌ها استفاده مي‌شوند. اين ابزارها شامل بالن حجمي، بالن ته‌گرد، بورت، ارلن، قيف، لوله‌آزمايش، اسپاتول، پنس و موارد ديگر مي‌شوند. 
آنها براي اندازه‌گيري، نگهداري، مخلوط كردن و انجام واكنش‌هاي شيميايي با دقت و كارايي بالا طراحي شده‌اند و بدون آنها، علم شيمي به‌شدت محدود مي‌شود.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ آذر ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۴۰:۳۰ ] [ NOORA ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌توان كامپوزيت دندان را سفيد كرد؟

كامپوزيت پس از گذشت مدت زماني بنا به دلايل مختلفي تغيير رنگ از درجه كم تا شديد داشته باشد. متخصص ايمپلنت در رشت از جمله اين موارد مي‌توان به مصرف زياد مواد غذايي و نوشيدني‌هاي رنگي، مسواك نزدن به طور مرتب و اصولي، خراشيدگي به دليل استفاده از مسواك با فرچه زبر، استفاده از مواد نامرغوب و غيره اشاره كرد.
افراد با مشاهده تغيير رنگ آنها به اين فكر مي‌افتند كه آيا مي‌توان ونير كامپوزيت را سفيد كرد؟
پاسخ به اين سؤال بستگي به شدت تغيير رنگ و لكه‌هاي آن دارد. در صورتي ميزان تغيير رنگ و يا لكه‌ها كم باشد، دندانپزشك با پاليش كردن آنها، مي‌تواند به سفيد و درخشان شدن مجدد آن كمك كند. اما اگر ميزان تغيير رنگ آنها شديد باشد، ممكن است نياز باشد كه كامپوزيت برداشته شود و با استفاده از مواد جديدي جايگزين شود.

چگونه دندان كامپوزيت شده را سفيد كنيم؟

راهكارهاي اصولي و صحيح سفيد كردن دندان كامپوزيت شده عبارت‌اند از:

  • پوليش كامپوزيت

    پوليش دندان يكي از روش‌هايي كه است كه با استفاده از آن به بهبود رنگ كامپوزيت پرداخته مي‌شود. البته بايد بدانيد كه تأثير اين روش كه به نوعي روش براق كننده كامپوزيت دندان است، زماني مؤثر بوده كه مدت زمان طولاني از تغيير رنگ نگذشته باشد.
    اين روش ساده و كم هزينه، نه تنها آسيبي به كامپوزيت وارد نخواهد كرد، بلكه به تميز كردن دندان كامپوزيت شده نيز كمك مي‌كند.

  • تعويض كامپوزيت

    در صورتي كه دندانپزشك تشخيص دهد پوليش تأثيري در روند سفيد شدن كامپوزيت دندان ندارد، به شما پيشنهاد مي‌دهد كه آن را تعويض كنيد.

آيا با استفاده از بليچينگ مي‌توان كامپوزيت را سفيد كرد؟

تغيير رنگ كامپوزيت به ساختار آن، نوع و اندازه ذرات سازنده، فيلر و برخي موارد ديگر بستگي دارد. به همين دليل با استفاده از بليچينگ نه تنها نمي‌توان آن را سفيد كرد، بلكه ممكن است مواد بليچينگ به ساختار آن آسيب بزنند و آن را آسيب پذيرتر كنند.
به همين دليل توصيه مي‌شود كه از هيچ كدام از روش‌هاي بليچينگ (هوم و آفيس) براي سفيد شدن دندان كامپوزيت شده و برطرف كردن لكه‌ها و بهبود رنگ آن استفاده نكنيد.
بهترين و رايج‌ترين روش سفيد كردن كامپوزيت مراجعه به كلينيك دندانپزشكي است. دندانپزشك با توجه به ميزان تغيير رنگ (از خفيف تا شديد) مناسب‌ترين روش (پاليش مجدد يا تعويض) را براي سفيد كردن آن انجام مي‌دهد.

آيا با استفاده از روش‌هاي خانگي مي‌توان كامپوزيت را سفيد كرد؟

در برخي موارد مشاهده شده است كه افراد براي سفيد شدن ونير كامپوزيت از روش‌هاي خانگي مانند استفاده از توت فرنگي، سركه، آبليمو، زردچوبه، جوش شيرين، روغن نارگيل و ساير موارد مشابه استفاده مي‌كنند.
لازم است بدانيد كه استفاده از اين مواد نه تنها تأثيري بر سفيد شدن كامپوزيت ندارند، بلكه مواد اسيدي در برخي از آنها سبب آسيب به كامپوزيت مي‌شوند. همچنين رنگ‌دانه‌هاي موجود در اين مواد، جذب كامپوزيت شده و آن را زرد و بدرنگ مي‌كنند. به همين خاطر بهترين پاسخ براي اين سوال كه چگونه كامپوزيت دندان را سفيد كنيم؟ اين است كه از روش‌هاي اصولي و مناسب دندانپزشكي استفاده شود.

چرا كامپوزيت تغيير رنگ مي‌دهد؟

يكي از فاكتورهايي كه در طول عمر كامپوزيت مورد توجه قرار مي‌گيرد، مسئله زرد شدن و تغيير رنگ دادن آن است.
كيفيت رزين كامپوزيت در اين امر نقش بسيار مهمي دارد كه امروزه با پيشرفت تكنولوژي، برندهاي مرغوب به اين امر توجه بسيار زيادي داشته‌اند.
هرچه از ذرات درشت‌تري در ساختار آن استفاده شود، ميزان تخلخل بيشتر و در نتيجه ميزان جذب رنگدانه‌ها و امكان تغيير رنگ نيز بيشتر مي‌شود.
به همين دليل است كه در مقابل نانوكامپوزيت‌ها در برابر زرد شدن و تغيير رنگ دادن، مقاومت بيشتري نشان مي‌دهند. موارد ذكر شده بخشي از عوامل داخلي هستند كه در تغيير رنگ كامپوزيت نقش دارند.
از سوي ديگر عوامل خارجي مانند استفاده از دهان‌شويه‌هاي كلروهيگزيدين، مصرف مداوم و زياد مواد غذايي و نوشيدني‌هاي رنگي، عدم رعايت بهداشت دهان و دندان و تجمع باكتري‌ها و جرم، مصرف سيگار و غيره در زرد شدن و تغيير رنگ مؤثر هستند.

چگونه از تغيير رنگ ونير كامپوزيت پيشگيري كنم؟

براي جلوگيري از تغيير رنگ كامپوزيت خود لازم است اقدامات زير را در نظر بگيريد:

 

https://drshamsdentist.com/%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

 

  1. رعايت اصولي بهداشت دهان و دندان

    استفاده از مسواك، نخ دندان و دهانشويه مناسب از جمله مهم‌ترين مواردي هستند كه به پيشگيري از تغيير رنگ كمك مي‌كنند.
    لازم به ذكر است پس از مصرف غذاها و نوشيدني‌هاي رنگي بهتر است مسواك بزنيد.

  2. استفاده از مسواك‌هايي با فرچه نرم

    مسواك‌هايي كه داراي فرچه‌هاي سفت هستند، مي‌توانند به ونير كامپوزيتي آسيب برسانند و ماندگاري آن را كاهش دهند. اين گونه مسواك‌ها همچنين در تحليل لثه نقش دارند. بنابراين براي جلوگيري از زرد شدن و يا بد رنگ شدن كامپوزيت بايد از مسواك‌هايي با فرچه نرم استفاده نماييد.

  3. كاهش مصرف غذاها و نوشيدني‌هاي رنگي

    مصرف مكرر غذاها و نوشيدني‌هاي رنگي به راحتي سبب تغيير رنگ مي‌شوند. بنابراين بهتر است مصرف آنها را كاهش دهيد و پس از مصرف آنها دهان خود را با آب بشوييد.

  4. اجتناب از استعمال سيگار و دخانيات

    سيگار كشيدن و استعمال دخانيات نقش بسزايي در زرد شدن كامپوزيت دارد. براي افزايش ماندگاري اين درمان زيبايي بهتر است از استعمال سيگار و دخانيات بپرهيزيد.

  5. عدم استفاده از خمير دندان‌هاي حاوي جوش شيرين

  6. جوش شيرين براي دندان خاصيت سايندگي دارد. استفاده از جوش شيرين سبب كاهش ماندگاري كامپوزيت و تغيير رنگ آن خواهد شد.
  7. مراجعه منظم به مطب دندانپزشكي

    مراجعات دوره‌اي به كلينيك دندانپزشكي و بررسي وضعيت دندان‌هاي شما، از جمله موارد بسيار مهمي است كه در ثابت ماندن رنگ درمان شما نقش دارد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۹ آذر ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۵۳:۴۶ ] [ NOORA ] [ نظرات (0) ]

امروزه بنا به دلايل متعدد، تمايل اشخاص به ثبت برند افزايش يافته است و بلكه در مورد فعاليت هاي بزرگ به يك ضرورت تبديل شده است.افزايش سرمايه شركت  از اين رو مطالعه راجع به شرايط ثبت آن، از اقدامات اوليه در اين مسير مي باشد.
چنانچه علاقه مند به ثبت برند در اصفهان هستيد و مي خواهيد با چگونگي ثبت آن آشنا شويد اين مقاله را حتماَ مطالعه فرماييد ، چرا كه اطلاعات كاملي را در اختيار شما عزيزان قرار داده ايم.

  • ثبت برند اختياري است يا اجباري ؟

به موجب تبصره 1 قانون ثبت علائم تجاري و اختراعات مصوب اول تير ماه 1310 ثبت علامت تجاري در ايران اختياري است مگر در مواردي كه دولت آن را الزامي قرار دهد. ولي ماده 2 اضافه مي كند : " حق استعمال انحصاري علامت تجاري فقط براي كسي شناخته خواهد شد كه علامت خود را به ثبت رسانيده باشد".
بنابراين موسسات تجاري جز در مواردي كه دولت آن را الزامي كند، اجباري به ثبت علامت تجاري ندارند. ولي حق استعمال انحصاري علامت براي آن ها مشروط و منوط به ثبت آن علامت است به اين معني كه اشخاصي كه علامت خود را به ثبت نرسانند نمي توانند از استفاده اشخاص ديگر از آن علامت جلوگيري كنند و به اين جهت كليه تجار و موسسات تجاري براي حفظ علامت خود از تقلب و تقليد، علائم خود را به ثبت مي رسانند.
وفق ماده 5 تصويبنامه مورخ سوم ارديبهشت 1328 ، مواردي كه دولت ثبت آن ها را اجباري دانسته است به شرح ذيل است :
1- داروهاي اختصاصي ( سپسيالتيه ) مورد استعمال طبي يا بيطاري كه با نسخه پزشك يا بدون آن مصرف مي شود.
2- مواد غذايي كه در لفاف و يا ظروف و به اسم مشخصي باشد مانند كنسرو و مواد غذايي ، آردهاي مخصوص، چاي هاي مختلف ، شكلات ، آب نبات، پنير، شير، مربا، ترشي، كره و روغن هاي مختلف و غيره
3- آب هاي معدني يا گازدار، شربت آب هاي ميوه ... كه در تحت اسم و ظرف مشخصي به معرض فروش گذارده مي شود.
4- لوازم آرايش و وجاهت كه براي استعمال مستقيم بر روي بدن انسان به كار مي رود مانند صابون ، خمير ، پودر ، محلول عطريات ، ادكلن و پماد
تمام اجناس دارويي و طبي و مواد غذايي مذكور در اين آيين نامه، اعم از آن كه در داخل ايران ساخته و يا در خارج ساخته و وارد كشور شود و در بازار تحت اسم مشخصي كه بر روي برچسب آن زده مي شود به معرض فروش قرار گيرد بايد داراي علامت صنعتي يا تجارتي ثبت شده بود و در روي برچسب نكات زير تصريح شود:
الف- اسم تجارتي و نشاني سازنده ي جنس با قيد كشور مبدا
ب- شماره ثبت علامت در ايران
بر اساس ماده ي 2 اين آيين نامه، علامت و مشخصات بالا بايد قبل از به معرض فروش قرار دادن جنس روي اجناسي كه از خارجه وارد شده قيد گردد.
برچسب مقرره در ماده ي 1 بايد طوري الصاق شود كه نتوان آن را از روي لفاف يا ظرفي كه در آن جنس به معرض فروش گذاشته مي شود به سهولت برداشت و تنظيم آن بايد به طريقي باشد كه نام كشور مبدا و نام و نشاني سازنده علامت و شماره ثبت و از زماني كه وزارت بهداري اعلام كند شماره و تاريخ اجازه ي فروش در ايران خوانا باشد.
تمام اين نوشتجات كه بر روي برچسب الصاق شده به اجناس خارجه ممكن است به زبان بيگانه باشد استعمال زبان فارسي نيز اختياري خواهد بود.

  • شرايط ثبت برند در اصفهان چيست ؟

1- علامت مورد استفاده بر روي محصول كه براي ثبت ارائه مي شود، نبايد سابقه ثبت و استعمال توسط ديگران را داشته باشد.
2- از خصوصيات علامت تجاري، ابتكاري بودن آن است. يعني علامت بايد توام با طراحي و ظرايف شكلي باشد و نبايد صرفاَ نشانه هاي ساده اي باشد.
3- علامت تجاري نه تنها بايد با ساير علايم تجاري تمايز و تفاوت داشته باشد و با نوع و جنس كالا نيز ارتباط تنگاتنگ نشان دهد، بلكه بايد از صداقت و شفافيت برخوردار بوده و در آن از اسامي عام و گمراه كننده استفاده نشود.

  • چه مدارك و اسنادي جهت ثبت برند در اصفهان لازم است ؟

ثبت علامت تجاري مستلزم تسليم اظهارنامه به مرجع ثبت است.براي ثبت هر علامت بايد از اظهارنامه جداگانه استفاده شود.استفاده از يك اظهارنامه براي ثبت يك علامت جهت كالاها و خدمات مندرج در يك يا چند طبقه بلامانع است.
شخصي كه تقاضاي ثبت چندين علامت را به طور همزمان مي نمايد مي بايست براي هر يك از آن ها ،اظهارنامه جداگانه اي تسليم كند. در اين صورت، اگر تقاضاها توسط نماينده قانوني به عمل آمده باشد،مدرك اصلي نمايندگي به يكي از اظهارنامه ها و يك رونوشت مصدق آن به هر يك از اظهارنامه هاي ديگر بايد ضميمه شود.
در يك اظهارنامه ي ثبت علامت تجاري مي بايست نكات ذيل درج گردد.
1- اسم، شماره ملي، نشاني، كد پستي و تابعيت متقاضي و در صورتي كه متقاضي شخص حقوقي است، ذكر نام، نوع فعاليت،اقامتگاه، محل و شماره ثبت،تابعيت، مركز اصلي و عنداللزوم هر شناسه ديگر آن الزامي است.
2- اسم، شماره ملي، نشاني و كدپستي نماينده قانوني متقاضي،در صورت وجود.
3- اسم، نشاني و كدپستي شخص يا اشخاصي كه صلاحيت دريافت ابلاغ ها در ايران را دارند،در صورتي كه متقاضي مقيم ايران نباشد.
4- الصاق نمونه اي از علامت در كادر مربوط
5- توصيف و تعيين اجزاء علامت و تعيين حروف مشخص در صورتي كه علامت مورد درخواست ثبت مشتمل بر حروف خاص باشد.
6- ذكر كالاها و خدماتي كه علامت براي تشخيص آن ها به كار مي رود،با تعيين طبقه يا طبقات درخواست شده طبق طبقه بندي بين المللي
7- ذكر حق تقدم درصورت درخواست
8- رشته فعاليت مالك علامت
9- ذكر علامت جمعي در صورتي كه ثبت آن مورد درخواست باشد.
10- در صورتي كه علامت مشتمل بر كلمه يا كلماتي غير از فارسي باشد،درج آوانويسي و ترجمه آن
11- ذكر رنگ،در صورتي كه رنگ به عنوان صفت مشخصه و يا ويژگي خاص علامت باشد.
12- ذكر سه بعدي بودن علامت در صورت ثبت آن
13- تعيين ضمائم
مدارك ذيل بايد ضميمه اظهارنامه شود:
1- نسخه اصلي يا رونوشت گواهي شده وكالتنامه ، در صورتي كه تقاضا توسط نماينده قانوني به عمل آيد.
2- ارائه ده نمونه از علامت به صورت گرافيكي كه با علامت الصاق شده روي اظهارنامه يكسان بوده و ابعاد آن حداكثر 10 در 10 سانتي متر باشد.اگر ارائه علامت به صورت گرافيكي نباشد ده نمونه از كپي يا تصوير علامت حداكثر در همين ابعاد و به نحوي كه مرجع ثبت مناسب تشخيص دهد،ارائه خواهد شد.
درخواست كننده بايد بر روي هر اظهارنامه يك نمونه از علامت را الصاق و آن را امضاء نمايد . نمونه سوم در موقع ثبت بر روي صفحه مربوطه در دفتر ثبت و نمونه چهارم بر روي تصديق ثبت الصاق مي شود. علاماتي كه برجسته يا گود در روي شيي ء نشان داده مي شود بر روي كاغذ نفش خواهد شد. ابعاد نمونه نبايد از ده سانتيمتر از هر طرف تجاوز كند. 
بر روي هر نمونه الصاق شده به طريق بالا مهر شعبه ثبت شركت ها و علايم تجاري و اختراعات زده مي شود به طريقي كه يك قسمت از مهر بر روي نمونه و قسمت ديگر بررو.ي صفحه قرار گيرد.
چنانچه مرجع ثبت نمونه علامت ارائه شده را مناسب تشخيص ندهد، تسليم نمونه مناسب را درخواست مي نمايد.در هر حال،علامت بايد به همان نحو كه درخواست و ثبت مي شود استعمال گردد.
3- در صورت سه بعدي بودن علامت،ارائه علامت به صورت نمونه هاي گرافيكي يا تصوير دو بعدي روي برگه به نحوي كه از شش زاويه متفاوت تهيه و در مجموع يك نمونه واحد كه همان علامت سه بعدي را تشكيل دهند،الزامي است.
4- مدارك مربوط به حق تقدم كه بايد همزمان با تسليم اظهارنامه يا حداكثر ظرف 15 روز از آن تاريخ تسليم شود.
5- ارائه مدارك دال بر فعاليت در حوزه ذي ربط بنا به تشخيص مرجع ثبت.
6- نسخه اي از ضوابط و شرايط استفاده از علامت جمعي و ارائه گواهي مقام صلاحيتدار،اتحاديه يا دستگاه مرتبط،در صورتي كه ثبت علامت جمعي مورد درخواست باشد.
7- مدارك مثبت هويت متقاضي
8- رسيد مربوط به پرداخت هزينه هاي قانوني
9- مدارك نمايندگي قانوني،در صورتي كه تقاضا توسط نماينده قانوني به عمل آيد.
در صورتي كه متقاضي درخواست حق تقدم كرده باشد،هنگام تقاضاي ثبت علامت بايد درخواست خود را به همراه مداركي كه حاكي از اين حق باشد،به مرجع ثبت تسليم نمايد.
اين درخواست بايد مشتمل بر موارد ذيل باشد:
1- تاريخ و شماره اظهارنامه اصلي
2- كشوري كه اظهارنامه اصلي در آنجا تسليم شده و يا در صورت منطقه اي يا بين المللي بودن اظهارنامه،اداره اي كه اظهارنامه در آن جا تسليم شده است.
چند نكته :
- درخواست حق تقدم بايد همزمان با تاريخ تسليم اظهارنامه تسليم شود.
- هر گاه حق تقدم دو يا چند اظهارنامه اصلي ادعا شود،مي توان ، اطلاعات آن ها را در يك درخواست قيد و تسليم نمود.در اين صورت مبناي احتساب حق تقدم تاريخ تسليم نخستين اظهارنامه خواهد بود.
- در صورتي كه حق تقدم ادعايي شامل كليه كالاها و خدمات مندرج در اظهارنامه قبلي نباشد، اشاره به كالاها يا خدماتي كه مورد ادعا است ضروري است.

  • مرجع ثبت برند

مرجع ثبت علامت تجاري و اختراعات ، " اداره كل مالكيت صنعتي " است. ثبت كليه علائم مزبور و اختراعات فقط در همين اداره به عمل مي آيد.

  • مراحل ثبت برند در اصفهان

اولين اقدام جهت ثبت برند ، انتخاب نام برند است. در انتخاب نام برند، نامي موفق است كه دامنه ي متنوعي از ايده ها و ويژگي ها را در برگيرد و نه تنها با استفاده از آهنگ خود، بلكه مهم تر از آن با استفاده از معني و مفهوم لغوي خود و هر عاملي كه در طول زمان به نحوي با آن در آميخته و در جامعه به صورت هويت اجتماعي و شناخته شده نمود يافته، با مشتري سخن گويد.
جستجوي نام برند اغلب بدون خطا نيست، اما با كمي توجه مي شود از بيشتر اشتباهات پرهيز نمود. در اين رابطه، خوانندگان عزيز مي توانند ازطريق تماس با مشاوران ما در ثبت شركت فكر برتر، از نام پيشنهادي خود استعلام گرفته و از مشاوره تخصصي و رايگان بهره مند گردند.
پس از انتخاب نام برند ، مي بايست با مراجعه به سامانه اداره مالكيت معنوي به نشاني http://iripo.ssaa.ir  اطلاعات خواسته شده در سامانه را تكميل و كد پيگيري را دريافت نماييد.
پاسخ اداره ممكن است يكي از سه وضعيت اخطار نقص /  رد پرونده / آگهي نوبت اول باشد. در حالت آگهي نوبت اول يعني ايرادي در اطلاعات وارد شده در سامانه وجود نداشته و مي بايست نسبت به ارائه مدارك اقدام نماييد.
بعد از آگهي نوبت اول و تكميل مدارك به صورت فيزيكي و ارائه آنها به اداره مالكيت معنوي بايد از طريق سامانه نسبت به پرداخت هزينه روزنامه رسمي اول و پرداخت حق الثبت اقدام نمود، بعد از گذشت 31 روز از تاريخ روزنامه مرحله اول در صورتي كه شخصي نسبت به ثبت برند مورد تقاضا اعتراضي نداشته باشد مي توان نسبت به آگهي نوبت دوم اقدام و سپس سند قطعي برند را اخذ نمود.
ثبت علامت در دفتر مخصوصي به عمل مي آيد كه مراتب ذيل در آن قيد مي گردد :
الف- تاريخ و شماره ترتيب اظهارنامه
ب- تاريخ و شماره ثبت علامت و مشخصات مذكور در ماده يك آيين نامه
ج- الصاق يك نمونه از علامت در محلي كه به اين امر اختصاص داده شده است.
د- حق الثبت و حقوق دريافتي براي هر طبقه.
ه- امضاي رئيس شعبه ثبت عائم و يا قائم مقام او.
اداره ثبت شركت ها و مالكيت صنعتي نمونه هاي چاپي براي تصديق ثبت تهيه كرده است و طبق آيين نامه نكات ذيل در آن قيد شده و يك نمونه كامل از علامت بر روي آن الصاق مي گردد.
1- تاريخ وصول اظهارنامه و شماره ثبت آن در دفتر اظهارنامه.
2- تاريخ ثبت علامت و شماره ثبت آن.
3- اسم و شغل و اقامتگاه و تابعيت صاحب علامت .
4- نوع مال التجاره و يا محصول و طبقات محصولي كه علامت براي تشخيص آن به كار مي رود.
5- تعيين اجزايي كه صاحب علامت حق استفاده انحصاري آن را به خود تخصيص داده است.
6- تاريخ و شماره و محل ثبت در خارجه در صورتي كه علامت قبلاَ در خارجه به ثبت رسيده باشد.
7- تاريخ صدور تصديق.

https://danasabt.ir/


8- مدت اعتبار ثبت علامت.
9- امضاي رئيس شعبه ثبت علايم تجاري و مدير كل ثبت اسناد و املاك.
اداره ثبت براي ثبت علامات و هر طبقه محصول طبق تعرفه مقرر حق الثبت دريافت مي دارد و علاوه بر آن براي هر نمونه اظهارنامه و آگهي هايي كه بايد منتشر شود مبالغي به عنوان هزينه قبلاَ از متقاضي ثبت اخذ مي كند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۸ آذر ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۵۸:۱۷ ] [ NOORA ] [ نظرات (0) ]

شيكر لوله آزمايشگاهي (Laboratory Tube Shaker) يا ورتكس آزمايشگاهي براي تركيب و مخلوط كردن مواد درون لوله آزمايش يا لوله نمونه و يا لوله سانتريفيوژ به كار مي‌رود.خريد كوره آزمايشگاهي  شيكر لوله داراي صفحه اي است كه ويال‏ ها و لوله‏ ها در آن قرار مي‏‌گيرد و با حركات لرزشي و چرخشي مايع درون آن به حركت درآمده و اختلاط و تركيب شدن صورت مي‏‌گيرد.

موارد كاربرد شيكر لوله آزمايشگاهي

از شيكر لوله آزمايشگاهي جهت سوسپانسيون سلول‏‌ها و ميكروب‏‌ها، هموژن كردن و ضدعفوني كردن نمونه‏‌هاي ميكروبي، تركيب و مخلوط كردن مواد و جداسازي رسوب درون فالكون پس از سانتريفيوژ در آزمايشگاه‏‌هاي شيمي، زيست شناسي، ميكروبيولوژي و بيوشيمي استفاده مي‏‌شود.

دستگاه شيكر لوله آزمايشگاهي به صورت سرعت ثابت و سرعت متغير با امكان كنترل دستي ساخته مي‏‌شود و مي‌‏توان دستگاه را روي سرعت دلخواه تنظيم نمود. در شيكر لوله مي‌‏توان لوله‏‌هاي با حداكثر قطر ۳۰ ميلي‏متر و حجم كم نمونه را قرار داد. حركت لوله مي‏‌تواند به صورت چرخشي و يا اوربيتالي روي محور دستگاه باشد. مي توان از لوله‌‏هاي آلومينيومي، لوله‏‌هاي ساتريفيوژ (فالكون) و لوله‏‌هاي اپندروف (ميكرولوله) براي دستگاه شيكر لوله استفاده كرد. محدوده‏‌ي شيكر لوله ۴ ميليمتر مي‏‌باشد كه مي‏‌تواند با سرعت ۲۰۰۰ دور در دقيقه بچرخد. امكان كنترل سرعت و مدت زمان در دستگاه شيكر لوله وجود دارد ولي متاسفانه امكان كنترل دما در اين شيكر وجود ندارد.

 

ويژگي‌هاي دستگاه شيكر لوله آزمايشگاهي :

  • بدنه فولادي با پوشش استاتيك
  • مجهز به سيستم نمايشگر سرعت چرخش و وزن تقريبي لوله‏‌ها
  • مجهز به هد پلي اتيلني

شيكر لوله آزمايشگاهي يا ورتكس يك دستگاه بسيار ساده براي همزدن محلول ناهمگن ميباشد.
از اين دستگاه در اكثر آزمايشگاه هاي تشخيص طبي و آزمايشگاه خون استفاده ميكنند.
داراي يك هد كوچك به اندازه قرار گرفتن انتهاي لوله آزمايش مي باشد.
براي مخلوط كردن مواد داخل لوله آزمايش براي زمان كوتاه استفاده مي شود.
البته براي جدا كردن رسوب انتهاي لوله آزمايش بعد از سانتريفيوژ نيز كاربرد دارد.

نحوه كار با شيكر لوله

داراي دو حالت وضعيت كار ميباشد.

حالت اول كه جايگاه لوله به صورت دائم در حال لرزش ميباشد و با گذاشتن لوله بر روي آن كار انجام ميشود.

از حالت اول بيشتر براي كارهاي ممتد و طولاني و پشت سر هم استفاده ميشود.

حالت دوم كه جايگاه لوله در حالت لمسي به حركت در مي آيد.

با تماس لوله با جايگاه موتور به كار مي افتد و اين حالت بيشتر در كارهاي بيولوژيكي انجام ميگيرد.

طرز كار شيكر لوله

اينكه چگونه با اين دستگاه كار كنيد بيشتر به خود مصرف كننده ارتباط دارد.

ولي در اكثر مواقع موارد زير انجام ميگيرد.

ابتدا دستگاه را بر روي سطح صاف قرار دهيد.

سيم برق آن را مستقيم به پريز ارت دار وصل كنيد.

دكمه پاور دستگاه را در حالت يك خط و يا دو خط قرار دهيد.(بنا به نوع استفاده)

لوله آزمايش را به آرامي بر روي مكان مشخص شده قرار دهيد.

https://hakimazma.com/%d8%b3%da%a9%d9%88%d8%a8%d9%86%d8%af%db%8c-%d8%a2%d8%b2%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c/

توجه : در صورتيكه كه دستگاه در حالت لمسي ميباشد فشار خيلي زياد باعث ميشود كه موتور عمل نكند.

ترجيحا از لوله آزمايشهاي درپيچدار استفاده كنيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۸ آذر ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۴۱:۰۴ ] [ NOORA ] [ نظرات (0) ]

چرا نبايد بعد از كشيدن دندان سيگار بكشم؟

در پاسخ به اين سوال بايد توضيح داد كه با خارج شدن دندان از حفره خود، در محل دندان كشيده شده، لخته خون تشكيل مي‌شود.متخصص ايمپلنت در رشت  براي بهبود و درمان زخم لثه بعد از كشيدن دندان، لخته خون بايد به درستي در جاي خود باقي بماند.
سيگار كشيدن مي‌تواند لخته خون را به سرعت از بين ببرد و يا سرعت تشكيل آن را به شدت كاهش دهد. همچنين سطح درد را در محلي كه دندان در آن كشيده شده، افزايش مي‌دهد.
فرد سيگاري براي استعمال سيگار مجبور است يك مكشي در دهان خود ايجاد كند. همين موضوع مي‌تواند سبب ايجاد فشار منفي در دهان فرد شود. اين فشار منفي مي‌تواند لخته خون تشكيل شده را از جاي خود بلند كرده و سبب تاخير در بهبودي و يكسري عوارض ديگر شود. در واقع سيگار بعد از كشيدن دندان يك پروسه شبيه به استفاده از ني ايجاد مي‌كند كه بعد از اين درمان، فرد اكيدا از آن منع شده است.

مشكلات ناشي از استعمال سيگار پس از كشيدن دندان

عوارض كشيدن سيگار بعد از كشيدن دندان عبارت‌اند از:

  1. شل شدن و از بين رفتن لخته خون

    اگر در مدت زماني كه محل مورد نظر در حال بهبودي است، سيگار بكشيد، استنشاق دود مي‌تواند لخته خون را شل كند. همين موضوع مي‌‌تواند باعث باز شدن زخم شود. لخته خون از زخم محافظت مي‌كند و از بين رفتن آن احتمال عفونت را افزايش مي‌دهد. علاوه بر دود سيگار، مكش حين استعمال سيگار نيز اين مشكل را ايجاد خواهد كرد.

  2. ايجاد حفره خشك

     

    با از بين رفتن لخته خون، احتمال تشكيل حفره خشك وجود خواهد داشت كه اين اتفاق روند بهبودي را كند مي‌كند. همچنين منجر به افزايش حساسيت براي مدت طولاني‌تري مي‌شود. با توجه به اينكه در عارضه حفره خشك، بخشي از استخوان زيرين در معرض هوا قرار مي‌گيرد، بيمار درد زيادي را تجربه خواهد كرد.

  3. ايجاد آبسه دندان

     

    در برخي مواقع در محل حفره خشك ايجاد شده، احتمال بروز آبسه دندان نيز وجود دارد. آبسه علاوه بر آسيب به محل دندان كشيده شده، مي‌تواند به ناحيه اطراف دندان و همچنين استخوان فك نيز آسيب برساند.
    با باقي ماندن آبسه، باكتري‌ها و عفونت‌ به استخوان سالم حمله مي‌كنند و منجر به ايجاد تورم و درد شديدي مي‌شوند.

  4. افزايش درد و ناراحتي در روند بهبودي

    استعمال سيگار، محل دندان كشيده شده را تحريك مي‌كند. اين موضوع به ويژه در چند روز ابتدايي باعث ايجاد درد و ناراحتي بسيار شديدتري براي بيمار مي‌شود.

  5. كاهش جريان خون و سرعت بهبودي

    حتي اگر لخته خون در جاي خود باقي بماند، سيگار كشيدن در روند و سرعت بهبودي اختلال ايجاد مي‌كند. همچنين استعمال اين ماده، جريان خون به لثه‌ها و دهان را محدود مي‌كند و اكسيژن خون را كه نقش بسيار موثري در روند بهبودي دارد را كاهش مي‌دهد. در واقع استعمال سيگار سبب مي‌شود دو عامل اصلي براي بهبود جاي زخم (جريان خون و اكسيژن)، كم و كمتر شوند.

چه مدت پس از كشيدن دندان مي‌توانم سيگار بكشم؟

بعد از اين درمان بايد حداقل ۷۲ ساعت از استعمال سيگار پرهيز كنيد. اگر نتوانيد از اين كار خودداري كنيد، در معرض خطراتي قرار خواهيد گرفت كه عواقب پرهزينه‌ و دردناكي را در پي خواهند داشت.

https://drshamsdentist.com/%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

 

آيا قبل از كشيدن دندان نيز بايد از استعمال سيگار پرهيز كرد؟

توصيه مي‌شود حداقل تا يك هفته قبل از درمان خود از سيگار كشيدن اجتناب كنيد. با اين كار به جلوگيري از كاهش روند بهبودي و عدم تشكيل لخته خون كمك كنيد.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۷ آذر ۱۴۰۲ ] [ ۰۷:۲۳:۵۶ ] [ NOORA ] [ نظرات (0) ]

انكوباتور آزمايشگاهي (Laboratory Incubator) دستگاهي است كه با كنترل دما،خريد كوره آزمايشگاهي رطوبت، غلظت اكسيژن و دي‌اكسيد كربن در شرايط بهينه جهت ايجاد محيطي براي رشد و نگهداري كشت‌هاي ميكروبي و سلولي به كار مي‌رود.

كاربرد انكوباتور آزمايشگاهي

انكوباتورهاي آزمايشگاهي در آزمايشگاه‌هاي زيست‌شناسي سلولي، ميكروبيولوژي و زيست‌شناسي مولكولي ضروري هستند و جهت كشت باكتري‌ها و سلول‌هاي يوكاريوتي استفاده مي‌شوند. به‌علاوه از آن‌ها براي كشت بافت، مطالعات هماتولوژي و بيوشيميايي، كاربردهاي دارويي و بررسي مواد غذايي استفاده مي‌شود.

انواع انكوباتور آزمايشگاهي

اينكوباتورهاي آزمايشگاهي متنوعي متناسب با نوع نياز ميكروارگانيسم‌ها يا سلول‌هاي مورد كشت طراحي‌شده‌اند كه عبارت‌اند از:

۱- انكوباتور آزمايشگاهي كلاسيك يا معمولي

اين Incubator ها كه ساده‌ترين نوع آنها محسوب مي‌شوند، مي‌توانند دماي محفظه را تا ۱۰۰ درجه سانتي‌گراد افزايش دهند و در دو نوع آنالوگ و ديجيتال موجود مي‌باشند.

۲- انكوباتور آزمايشگاهي يخچالدار يا خنك‌كننده

انكوباتور يخچالدار كه با عنوان Incubator via Refrigeration  يا Cooling Incubator شناخته مي‌شود، قادر است محفظه داخلي را در دمايي پايين‌تر از دماي محيط حفظ كند. محدوده دمايي انكوباتور يخچال دار ۱۰۰-۵- درجه سانتي‌گراد مي‌باشد و براي كشت ميكروارگانيسم‌هاي حساس به دماي بالا و يا آب‌وهواي گرم كه دماي محيط بالاتر از ۳۷ درجه سانتي‌گراد است مناسب است.


انكوباتور يخچالدار آزمايشگاهي

۳- انكوباتور آزمايشگاهي دي‌اكسيد كربن (CO۲)

اين Incubator آزمايشگاهي كه به يك سيلندر گاز CO۲ متصل است علاوه بر دما مي‌تواند ميزان CO۲ را نيز كنترل كند.

۴- انكوباتور آزمايشگاهي شيكردار

در انكوباتور شيكردار علاوه بر كنترل دما امكان هم خوردن نمونه به‌صورت خطي و اوربيتالي وجود دارد.

۵- انكوباتور آزمايشگاهي مرطوب

۶- انكوباتور آزمايشگاهي چند گازي

۷- انكوباتور آزمايشگاهي وكيوم دار

اجزاي انكوباتور آزمايشگاهي

  • محفظه نگهداري از كشت
  • در
  • صفحه كنترل
  • ترموستات
  • قفسه‌هاي سوراخ‌دار و مشبك
  • ترمومتر
  • سيستم كنترل رطوبت و گاز

توصيه‌هايي براي كار با Incubator

  • انكوباتور را در محلي صاف و به‌صورت تراز نصب كنيد.
  • حداقل فاصله دستگاه اينكوباتور از طرفين ۱۶ سانتي‌متر و از پشت ۱۰ سانتي‌متر باشد.
  • فقط از لوازم جانبي شركت توليدكننده استفاده نماييد.
  • از ظروف، سيني‌ها و لوازم جانبي داراي آثار خوردگي و زنگ‌زدگي استفاده نكنيد.
  • بين محيط‌هاي كشت فاصله قرار دهيد تا هوا به‌خوبي جريان داشته باشد.
  • به‌هيچ‌وجه مواد فرار و قابل اشتعال همچون الكل، بنزين، اتر و غيره در انكوباتور قرار ندهيد.
  • براي پر كردن مخزن آب از آب مقطر استفاده كنيد
  • براي نقل‌وانتقال ظروف كشت از دستكش لاتكس ضدعفوني استفاده نماييد.

https://hakimazma.com/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%a2%d8%b2%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%b4%db%8c%d9%85%db%8c%d8%a7%db%8c%db%8c/

 

  • براي نظافت دستگاه آن را خاموش نموده و از برق خارج كنيد و پس‌ از آن تا خشك شدن كامل دستگاه از روشن كردن آن خودداري كنيد.
  • از شوينده‌هاي خيلي اسيدي و خيلي قليايي براي تميز و ضدعفوني كردن دستگاه استفاده نكنيد.
  • در صورت مشاهده آلودگي در ظروف كشت، سريعاً تمامي نمونه‌ها را خارج كرده و انكوباتور را ضدعفوني كنيد.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۷ آذر ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۰۶:۴۷ ] [ NOORA ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی